Руският посланик в Куба заяви, че президентът Владимир Путин е получил покана

...
Руският посланик в Куба заяви, че президентът Владимир Путин е получил покана
Коментари Харесай

Путин получил покана да посети Куба

Руският дипломат в Куба съобщи, че президентът Владимир Путин е получил покана да посети управлявания от комунистическия режим остров, само че че към момента е прекомерно рано да се приказва за подготовка на сходно пътешестване, заяви Ройтерс, като се базира на съветската държавна осведомителна организация РИА.

" Владимир Владимирович Путин има покана, само че не знам по какъв начин ще се подредят проектите му ", съобщи посланикът Виктор Коронели пред РИА. " Президентът на Куба беше в Москва наскоро, през ноември предходната година, тъй че не е минало действително време ".

Дългогодишните политически съдружници Куба и Русия - и двете обект на наказания от страна на Съединените щати - задълбочиха икономическите си връзки, като улесниха търговията и вложенията, с цел да заобиколят рестриктивните мерки, отбелязва Ройтерс.

Досега през тази година Куба е посрещнала 66 000 туристи от Русия, а възобновяването на постоянните полети на съветските авиолинии " Аерофлот " евентуално ще значи, че през 2023 година островите от Карибския басейн ще бъдат посетени от общо 100 000 съветски туристи, сподели Коронели.

При срещата си с Путин през 2022 година кубинският президент Мигел Диас-Канел съобщи на шефа на Кремъл персонален привет от някогашния кубински водач Раул Кастро, брат на дългогодишния водач Фидел Кастро, и осъди глобите на Запада против Русия.

" Бих желал още веднъж да кажа, че Русия постоянно може да разчита на Куба, на всички наши желания и воля ", споделил той на Путин, съгласно стенограма на Кремъл. " Ще продължим да вършим всичко, с цел да подсигуряваме, че нашите връзки ще продължат да се развиват и укрепват ", се споделя още в нея.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР